TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Tejszínes batyu túrós töltelékkel, kelesztés nélkül
Tejszínes batyu túrós töltelékkel, kelesztés nélkül
Recept Tejszínes batyu túrós töltelékkel, kelesztés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   13.11.2018

Tejszínes batyu túrós töltelékkel, kelesztés nélkül

Ahogy a címből is látszik, a tejszínes batyut túrós töltelékkel nem kell keleszteni. Ez még nem jelenti azt, hogy nem kell bele élesztő, de nem kell még arra várnunk, hogy a tészta megkeljen, pihenjen. Csak eldolgozzuk a hozzávalókat, kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, és megtöltjük a túrós töltelékkel. Én szeretem a mazsolát, ezért tettem bele, de természetesen elhagyható. A tölteléket becsomagoljuk és készre sütjük. Szerző: Danka

40 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

250 g
búzafinomliszt
250 g
rétesliszt
csipet só
2 ev. kanál
kristálycukor
2 ev. kanál
langyos tej
2 db
tojássárga
200 g
habtejszín
250 g
vaj
30 g
élesztő

Töltelék:

375 g
puha, lágy túró
1 db
tojássárga
2 ev. kanál
rum
1 ev. kanál
vaníliacukor
3 ev. kanál
vanília ízű pudingpor
ízlés szerint porcukor
mazsola
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a tálba, rászórjuk a cukrot és felöntjük a langyos tejjel.
  2. Az élesztőt alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a tojássárgát, a lisztet, a sót és a puha vajat. Elkeverjük, majd kézzel sima tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát rögtön kinyújtjuk, nagyobb négyzetekre vágjuk, majd megtöltjük a túrós töltelékkel.
  4. A tölteléket becsomagoljuk a tésztával, megformázzuk a táskákat.
  5. Nem kelesztjük, olajjal megkenjük, majd 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Még forrón megszórjuk a porcukorral.
  6. Töltelék: a hozzávalókat jó alaposan elkeverjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása