TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás-kakaós piskóta almás-pudingos töltelékkel, tejszínhabbal
Almás-kakaós piskóta almás-pudingos töltelékkel, tejszínhabbal
Recept Almás-kakaós piskóta almás-pudingos töltelékkel, tejszínhabbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.11.2018

Almás-kakaós piskóta almás-pudingos töltelékkel, tejszínhabbal

Ha szeretjük az édességeket és a hetedik mennyországban szeretnénk magunkat érezni, akkor erősen ajánlom az almás-kakaós piskóta elkészítését, amit az almás-csokoládépudingos töltelék, a tejszínhab és a reszelt csokoládé tesz igazán izgalmassá. Az alap tészta az almás piskóta és a kakaós piskóta, ami közé a csokipudingból és reszelt almából készült töltelék kerül, a tetejére pedig a többi hozzávaló. Egyszerűen fantasztikus! Szerző: Petra

40 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Almás piskóta:

150 g
porcukor
230 g
búzafinomliszt
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
sütőpor
2 kv. kanál
őrölt fahéj
3 db
tojás
1,5 dl
olaj
1 dl
tej
400 g
nagy lyukú reszelőn lereszelt alma

Kakaós piskóta:

120 g
rétesliszt
100 g
porcukor
1/2 csomag
sütőpor
2 ev. kanál
kakaó
1 db
tojás
1,5 dl
tej

Almás töltelék:

900 g
nagy lyukú reszelőn lereszelt alma
2 dl
tej
6 ev. kanál
kristálycukor
3 csomag
csokoládé ízű pudingpor

Szükségünk lesz még:

350 ml
habtejszín
1 csomag
vaníliacukor
100 g
reszelt csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük az almás piskótát: a hozzávalókat alaposan eldolgozzuk, sütőpapírral kibélelt, 38x25 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokon 30 percig sütjük.
  2. A következő lépés a kakaós piskóta: a tojást a cukorral habosra verjük, majd felváltva beledolgozzuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet és a tejet. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 38x25 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokon 20-25 percig sütjük.
  3. Mindkét tészta esetében tűteszttel győződünk meg arról, hogy megsült-e.
  4. Hozzálátunk az almás töltelékhez: a reszelt almát edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a tejben csomómentesre kevert pudingport, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  5. Az almás piskótára ráöntjük az almás csokipudingot, lefedjük a kakaós piskótatésztával. Tetejét vaníliacukorral habbá vert habtejszínnel kenjük meg, a tetejét pedig reszelt csokoládéval szórjuk meg.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása