TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Luxus mogyorós-nugátos szelet
Luxus mogyorós-nugátos szelet
Recept Luxus mogyorós-nugátos szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.12.2018

Luxus mogyorós-nugátos szelet

Ha csak az alapanyagokat nézzük, akkor a luxus mogyorós-nugátos szelet már rossz nem lehet! Ha pedig elkészítjük és megkóstoljuk, akkor erről meg is bizonyosodunk. Nem tartozik az egyszerű sütemények közé, de megéri a fáradozást. 6 tésztalap, 6 réteg ellenállhatatlan krém, mindez csokoládés öntettel, pirított mogyoróval és fahéjjal megszórva. Ennek senki sem tud ellenállni! Tökéletes választás ünnepekre. Szerző: Petra

80 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

500 g
búzafinomliszt
1/2 csomag
sütőpor
csipet só
1 db
tojássárga
150 g
porcukor
150 g
vaj
150 g
tejföl
2 ev. kanál
rum

Krém:

600 ml
főzőtejszín (kb. 15%-os)
600 ml
tej
150 ml
Baileys likőr
150 g
kristálycukor
150 g
fehér csokoládé
150 g
Nutella vagy más nugátkrém
150 g
darált mogyoró
1/2 kv. kanál
mézeskalács fűszerkeverék
2 csomag
mogyorós puding vagy krémpor (ha nincs, tejkaramell pudinggal is helyettesíthető)
100 g
kukoricakeményítő
200 g
vaj

Tetejére:

200 g
fehér csokoládé
3 ev. kanál
olaj
3 ev. kanál
tej
150 g
darált mogyoró
1 kv. kanál
fahéj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a tésztát: a hozzávalókat tészta állagúra dolgozzuk, majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket tepsi méretűre nyújtjuk (30 x 40 cm). A tésztával könnyű dolgozni, lágy és nem tépődik.
  3. Minden egyes tésztalapot sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 180 fokon 4-5 percig sütjük.
  4. A tésztalapokat kihűtjük, a széleit levágjuk.
  5. Elkészítjük a krémet. A mogyorót turmixolni – szinte vaj állagú krémet kell, hogy kapjunk, hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket, a likőrt, majd a 300 ml tejben felolvasztott fehér csokoládét. Egységes masszává keverjük, majd hozzáadjuk a nugátkrémet. A maradék tejben elkeverjük a pudingport, a cukrot és a keményítőt. Hozzáadjuk a tejszínt, sűrű krémet főzünk, amit kihűtünk.
  6. A vajat habosra verjük, majd felváltva, kis adagokban hozzáadjuk a pudingot és a mogyorós masszát. Az így elkészített krémet 6 részre osztjuk (tálba tesszük), füliával lefedjük, fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  7. Elkezdjük a rétegezést. Minden egyes tésztalapra krémet kenünk, majd a megkent tésztalapokat egymásra helyezzük. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, a tészta megpuhul, az ízek összeérnek.
  8. Másnap elkészítjük az öntetet. A fehér csokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, a tejet és elkeverjük. Ezt visszük fel a sütemény tetejére, elegyengetjük. A mogyorót megpirítjuk, elkeverjük a fahéjjal, ezzel szórjuk meg a tetejét.
  9. Felszeleteljük, tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása