TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Epres szelet sütés nélkül
Epres szelet sütés nélkül
Recept Epres szelet sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.12.2018

Epres szelet sütés nélkül

A neve akár gyümölcsös szelet sütés nélkül is lehetne, mert ez a desszert szintem inden gyümölccsel tökéletes. A finom túrós krém a keksszel nagyon jól passzol, a tetejét pedig szeletelt gyümölccsel és gyümölcszselével tehetjük felejthetetlenné. Frissítő, lágy, gyümölcsös, megvan benne minden, amitől egy desszert zseniális lehet. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt tökéletes!

45 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 kg
túró
150 g
vaj
1 bögre
porcukor
2 csomag
vanília ízű pudingpor
1 ev. kanál
kukoricakeményítő
3 db
tojás
1/3 bögre
hideg tej
1 db
citrom - héja

Szükségünk lesz még:

32 db
keksz (petit beurre)
650 g
eper
2 csomag
eper ízű gyümölcskocsonya
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajat edénybe tesszük, kis lángon felolvasztjuk. Hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik.
  2. Hozzáadjuk a túrót és addig keverjük, amíg sima állagú krémet nem kapunk. Az elkészült krémet levesszük a tűzről.
  3. A tojást habosra verjük és belekeverjük a túrós krémbe. Visszatesszük a tűzre és addig kevergetjük, amíg fel nem forr.
  4. A pudingport és a kukoricakeményítőt a tejbe tesszük és csomómentesre keverjük. Sűrű kását főzünk, hozzáadjuk a citrom reszelt héját.
  5. Előkészítjük a 25x25 cm-es sütőformát, sütőpapírral kibéleljük, az aljára tesszük a kekszet. Rátesszük a krém felét, egy újabb réteg kekszet, majd a túrós krém másik felét. Hűtőszekrénybe tesszük, amíg a krém meg nem köt.
  6. Miután megkötött, a tetejére tesszük a felszeletelt epret és ráöntjük a gyümölcskocsonyát, amit a csomagoláson szereplő útmutató szerint készítünk el. Megvárjuk, míg a kocsonya megköt. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása