TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Linzer Lekvárral tapasztott linzer
Lekvárral tapasztott linzer
Recept Lekvárral tapasztott linzer
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.12.2018

Lekvárral tapasztott linzer

Igazi klasszikus karácsonyi fogás, amit számos formában, alakban tudunk elkészíteni. Legutóbb ezeket a lekvárral tapasztott linzer korongokat készítettem el, amit a végén csak egyszerűen porcukorral megszórtam. Akár csokoládéba is márthatjuk őket, ki mit szeret és mihez van kedve. A linzer nélkül nálunk elképzelhetetlen a karácsony és az ünnepi készülődés. Szerző: Marunda

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

200 g
burgonyakeményítő
1 csomag
vanília ízű pudingpor
1 db
tojássárga
200 g
búzafinomliszt
200 g
margarin
3 ev. kanál
tejföl
150 g
porcukor
1/2 csomag
sütőpor
reszelt citromhéj, lehagyható
lekvár tapasztáshoz
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit alaposan elkeverjük.
  2. Tésztává gyúrjuk, fóliába csomagoljuk és legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Ezután vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk a korongokat, formákat.
  4. 150 fokon 20 percig sütjük, közben érdemes leellenőrizni.
  5. A korongokat lekvárral összetapasztjuk, a tetejét porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása