TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Pudingos desszertek Karácsonyi vaníliasüti fehér csokoládéba mártva
Karácsonyi vaníliasüti fehér csokoládéba mártva
Recept Karácsonyi vaníliasüti fehér csokoládéba mártva
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   5.12.2018

Karácsonyi vaníliasüti fehér csokoládéba mártva

A karácsonyi vaníliasüti fehér csokoládéba mártva számos ötletet rejt magában. A színekkel és a formákkal is tudunk játszani. A süteményes zsákba töltött tésztából rudakat, korongokat, egyéb alakokat is tudunk formázni. Két sütit lekvárral tudjuk összetapasztani. A tészta világos, a fehér csokoládéból és étcsokoládéból készült öntet is tökéletesen mutat rajta. A sütemény sokáig eláll, így akár az ünnepek előtt pár nappal is elkészíthetjük. Szerző: Triniti

35 perc
Elkészítés
12 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

250 g
vaj
200 g
porcukor
3 csomag
vaníliacukor
3 db
tojássárga
5 ev. kanál
tej
1 csomag
vanília ízű pudingpor
380 g
búzafinomliszt
fehér csokoládé díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajat a cukorral habosra verjük. Egyennként beledolgozzuk a tojások sárgáját, a tejet, végül a pudingporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát süteményes zsákba töltjük és sütőpapírral kibélelt tepsibe megformázzuk a süteményeket.
  3. 180 fokon kb. 12 perci sütjük. Ez a sütemények méretétől, vastagságától is függ.%1
  4. Akár rudakat és korongokat is formázhatunk. Miután megsültek, a süteményeket lekvárral is összetapaszthatjuk.
  5. A süteményeket olvasztott csokoládéba mártjuk. Megvárjuk, míg a csokoládé megköt, majd tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása