TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Sajtos-sonkás töltött kifli
Sajtos-sonkás töltött kifli
Recept Sajtos-sonkás töltött kifli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   4.9.2016

Sajtos-sonkás töltött kifli

A sajtos sonkás töltött kifli minden buli sztárja lehet. Ha melegen tálaljuk, garantált a siker.

160 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
600 g
búzafinomliszt
1 csomag
sütőpor
1 kv. kanál
100 ml
olaj
250 g
tejföl
200 ml
tej
1 csomag
élesztőpor
1 ev. kanál
cukor
tojás a kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az alapanyagokból csomómentes tésztát gyúrunk.
  2. A tészta tetejét liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk és kb. másfél óráig kelesztjük meleg helyen. 
  3. A megkelt tésztát 4 egyenlő cipóra osztjuk és lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, majd pizza vágóval vagy késsel (átlósan) 8 egyenlő részre osztjuk. Minden egyes tésztára egy kupac sonkát és sajtot rakunk, majd kifli alakúra feltekerjük. 
  4. A kifliket tepsire helyezzük és fél órát tovább kelesztjük. A kifliket megkenjük felvert tojással, és 180 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása