TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Egészséges desszertek Csokoládés torta liszt és cukor nélkül
Csokoládés torta liszt és cukor nélkül
Recept Csokoládés torta liszt és cukor nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   7.12.2018

Csokoládés torta liszt és cukor nélkül

Nagyon nehéz dolog cukor és liszt nélkül finomságokat sütni, de nem lehetetlen. Az én egyik kedvencem a csokoládés torta, aminek a tésztájába se liszt, se cukor nem kerül. Sajnos az édes íz sokaknak hiányozhat, így érdemes a már megszokott alternatív édesítőszereket használni. A kész tortát cukor nélküli tejszínhabbal, mentalevéllel és naranccsal is díszítettem, de a díszítés ettől természetesen eltérhet. Szerző: Jasmina Ben

35 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
250 g
lágy túró vagy mascarpone
150 g
70%-os étcsokoládé
3 db
tojás
csipet só
késhegyni sütőpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét a sóval együtt kemény habbá verjük. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, belekeverjük a tojássárgát. Hozzáadjuk a túrót vagy mascarpone sajtot, majd összedolgozz. Itt érdemes megkóstolni, és ha valakinek nagyon hiányzik az édes, akkor alternatív édesítőszert adhat hozzá.
  2. Óvatosan összedolgozzuk a tojáshabbal.
  3. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 16 cm átmérőjű tortaformába töltjük. 160 fokon 50 percig sütjük.
  4. A sütés megkezdése előtt a sütő aljára egy bögrében vizet tettem.
  5. Miután megsült és kihűlt, kedvünk szerint díszítjük. Például tejszínhabbal és gyümölccsel.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása