TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Vaníliás kifli ahogy anyukám készíti
Vaníliás kifli ahogy anyukám készíti
Recept Vaníliás kifli ahogy anyukám készíti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.12.2018

Vaníliás kifli ahogy anyukám készíti

Minden vaníliás kiflinek megvan a maga varázsa, de szerintem minden családban az a legjobb, ami már generációk óta kering a köztudatban. Ez a recept szerintem az egyik legfinomabb. Szeretem a hagyományokat, ezért is választottam anyukám bevált receptjét. A tésztájába darált diós és tojássárga is került, ettől még lágyabb, még finomabb. Már a sütés közben is érezni a pompás illatot a konyhában. Szerző: SamanthaClara

40 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz

300 g
rétesliszt
210 g
margarin
105 g
darált dió
120 g
porcukor
2 db
tojássárga
1 csomag
vaníliacukor
2 késhegyni
sütőpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A száraz hozzávalókat tálba szórjuk és elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott margarint és a tojássárgát. Sima állagú tésztává gyúrjuk, fóliába csomagoljuk és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Másnap a tésztából kis adagokat szaggatunk ki, amiből megformázzuk a kifliket – először hengert, majd a hengert kifli alakúra hajtjuk. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. 180 fokon 8-10 percig sütjük. Ügyeljünk a sütésre, ne süssük túl. Akkor jó, ha a kifli széle már kezd barnulni. Ha tovább tartjuk a sütőben, akkor akár meg is feketedhetnek.%1%2%3%4%5%6

 

Forrás: Kreativnikuchyne

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása