TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Karácsonyi töltött dió
Karácsonyi töltött dió
Recept Karácsonyi töltött dió
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.12.2018

Karácsonyi töltött dió

A dió süteményes forma nagy segítség tud lenni karácsony alkalmával. Ha szeretjük az édes krémmel töltött karácsonyi töltött diót, akkor érdemes beszerezni ezeket a kis segédeszközöket, minél többet. A formákat nem kell olajjal vagy vajjal kikenni, a sima állagúra dolgozott tésztát egész egyszerűen beletöltjük. Miután megsült, megtöltjük a krémmel, összetapasztjuk, porcukorba forgatjuk. Szerző: Akeber

30 perc
Elkészítés
18 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

20 dkg
rétesliszt
10 dkg
porcukor
10 dkg
darált dió
14 dkg
margarin
0,5 csomag
sütőpor

Töltelék:

1 db
tojás
2 ev. kanál
tej
1 ev. kanál
porcukor
4 ev. kanál
darált dió
12,5 dkg
vaj
10 dkg
porcukor
rum aroma

Szükségünk lesz még:

porcukor forgatáshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és sima állagú tésztává dolgozzuk.
  2. Előkészítjük a dió sütőformákat. Nem kell őket vajjal vagy olajjal kikenni, csak egyszerűen beletesszük a tésztát.
  3. A formákat tepsibe tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-18 percig sütjük. Miután megsültek, kivesszük a sütőből és kihűtjük. Miután kihűltek, könnyen ki lehet őket szedni a sütőformából.
  4. Elkészítjük a tölteléket: a tojást, két evőkanál tejet, egy evőkanál cukrot, 4 evőkanál darált diót és kevés rum aromát edénybe tesszük, majd gőzfürdő felett krémessé dolgozzuk. Kihűtjük.
  5. Amíg a krémet hűtjük, a vajat a porcukorral habosra verjük. Kis adagokban beledolgozzuk a krémbe.
  6. A diókat megtöltjük a krémmel, összetapasztjuk, majd porcukorba forgatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása