TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Diós-csokoládés karácsonyi kenyér őzgerinc formában
Diós-csokoládés karácsonyi kenyér őzgerinc formában
Recept Diós-csokoládés karácsonyi kenyér őzgerinc formában
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   15.12.2018

Diós-csokoládés karácsonyi kenyér őzgerinc formában

A karácsonyi kenyerek nagy hagyománynak örvendenek nálunk. Minden évben készítek, sőt, akár évközben is, és minden alkalommal igyekszem más és más receptúrát követni. Legutóbb a tésztába dió, csokoládé és mazsola került, a megsült diós-csokoládés karácsonyi kenyeret pedig csokiöntettel vontam be. Az őzgerinc sütőforma itt is hasznosnak bizonyult. A kenyeret akár kandírozott gyümölccsel is gazdagíthatjuk. Szerző: Marta M.

25 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
6 db
tojásfehérje
130 g
porcukor
100 g
rétesliszt
1/2 csomag
sütőpor
2 ev. kanál
rum
2 ev. kanál
olaj
50 g
dió
50 g
csokoládé
50 g
mazsola
csokiöntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, a rumot, majd az olajat és a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A diót és csokoládét apróra vágjuk, a mazsolával együtt ezt is belekeverjük a masszába.
  3. Az őzgerinc formát kivajazzuk és liszttel beszórjuk.
  4. A tésztát beleöntjük a formába, 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  5. A megsült kenyeret csokiöntettel vonjuk be.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása