TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Habos szelet csokoládéval
Habos szelet csokoládéval
Recept Habos szelet csokoládéval
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   17.12.2018

Habos szelet csokoládéval

Karácsonyra nemcsak a szárazabb, vagy éppen sütés nélküli finomságokat készítem, hanem azért szánok időt a krémes fogásokra is. Egyik nagy kedvenc a habos szelet csokoládéval. A diós tésztát süteményes zsákkal sütőpapírral kibélelt tepsire nyomom, lényegében kis rudakat formázok, majd miután megsült, erre viszem fel az édes és lágy krémet. Egy kis pihentetés a hűtőszekrényben, majd miután kihűlt, csokiba mártom. Szerző: Jaja

30 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojásfehérje
250 g
porcukor
150 g
darált dió

Krém:

200 g
vanília ízű krémpor
500 ml
langyos víz
3 ev. kanál
rum
250 g
vaj
4 ev. kanál
porcukor
5 ev. kanál
tojáslikőr
csokiöntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, ezután beleforgatjuk a darált diót.
  2. A tésztát süteményes zsákba nyomjuk és a megfelelő fej kiválasztása után sütőpapírral kibélelt tepsire megformázzuk a tésztalapokat. 140 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.%1
  3. A krémport a vízzel és rummal eldolgozzuk (kézi robotgéppel felverjük). Ezután 10 percig pihentetjük.
  4. A vajat a cukorral habosra verjük, kanalanként beledolgozzuk a krémporos keveréket, végül a tojáslikőrt.
  5. Ezt is süteményes zsákba töltjük, majd a kihűlt tésztalapokra rávisszük a krémet.%2
  6. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután lehűlt és megkötött, csokiöntetbe mártjuk.%3

 

Forrás: mamincinyrecepty

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása