TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Kókuszos desszertek Karamelles krémmel töltött tölcsér
Karamelles krémmel töltött tölcsér
Recept Karamelles krémmel töltött tölcsér
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.12.2018

Karamelles krémmel töltött tölcsér

Annyira szép és annyira finom! A család odavan a karamelles krémmel töltött mini tölcsérekért. Csodás falatkák, a tészta roppanós, a krém édes és krémes, minden megvan benne, ami tökéletes karácsonyi édességgé varázsolja. A kis tölcsérek végét csokoládéba márthatjuk és darált dióba vagy kókuszreszelékbe is márthatjuk. A krémet kedvünkre változtathatjuk, mogyorókrémes és csokoládés krémmel is tökéletes. Szerző: Lacusin

25 perc
Elkészítés
5 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
250 g
búzafinomliszt
200 g
porcukor
200 g
méz (virágméz)
3 db
tojássárga
2 ev. kanál
tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hozzávalókat jó alaposan eldolgozzuk, cipót formázunk, fóliába csomagoljuk, legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A lehűlt tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kb. 5 cm átmérőjű korongokat szaggatunk ki belőle. A korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokon 5 percig sütjük. Ha tovább sütjük, akkor a tészta kiszárad és sokkal nehezebb lesz formázni. Miután kivettük a sütőből, tölcsért formázunk. Ehhez szükségünk van tölcsér sütőformákra.
  3. Megvárjuk, míg a tészta kihűl, így a sütőformát is egyszerűen el tudjuk távolítani.
  4. Érdemes egyszerre csak 4-5 korongot sütni, hogy legyen elég időnk a felcsavarásra.
  5. A tölcsér szélesebb végét csokiöntetbe márthatjuk, darált dióval megszórjuk, majd megtöltjük. Tökéletes töltelék a sűrített tej és vaj krémes keveréke.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása