TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Diós kifli
Diós kifli
Recept Diós kifli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   19.12.2018

Diós kifli

Igazi csemege a dió kedvelőinek. A diós töltelék egyszerűen fenséges, a tészta pedig tökéletes! A tésztával nagyon könnyű bánni, nem ragad, nem tapad, a kiflik megformázása is egyszerűen megy. A megsült, finom diós kiflik tetejét már csak porcukorral kell megszórni, és már tálalhatjuk is. Ebből az adagból, kb. 30 g-os tésztaadagokat felhasználva, 2 nagy tepsi diós kifli készül el. Szerző: Haanka

25 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
400 g
rétesliszt
250 g
vaj
150 ml
tejföl (kevesebb zsírtartalom)
csipet só

Töltelék:

150 g
darált dió
100 g
porcukor
1 db
tojásfehérje

Szükségünk lesz még:

tojássárga kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit kézzel eldolgozzuk. A tésztával nagyon könnyű bánni, a formázás sem jelent gondot, a formázáshoz pedig nincs szükség extra lisztre.
  2. A tésztából kb. 30 g-os adagokat szaggatunk ki, mindegyiket kör alakúra nyújtjuk, a közepére egy kanál tölteléket teszünk, majd felcsavarjuk. A töltelékhez a tojásfehérjét elkeverjük a cukorral és a dióval.
  3. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojássárgával megkenjük.
  4. 170 fokon 15-20 percig sütjük.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása