TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Csokiba mártott mézes rudak, karamellás krémmel
Csokiba mártott mézes rudak, karamellás krémmel
Recept Csokiba mártott mézes rudak, karamellás krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   19.12.2018

Csokiba mártott mézes rudak, karamellás krémmel

Az édesség címe nem rejt zsákbamacskát, mindent elárul. A mézes tésztából korongokat formázunk, amit felcsavarunk a sütőformára és megsütünk. A megsült édes rudak két végét csokiöntetbe mártjuk, majd utolsó lépésben megtöltjük a finom, édes krémmel. A csokiba mártott mézes rudak, karamellás krémmel töltve tökéletesen mutatnak a süteményes asztalon. Egyetlen hátránya, hogy nagyon gyorsan elfogy. Szerző: Triniti

35 perc
Elkészítés
6 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

250 g
búzafinomliszt
100 g
porcukor
50 g
margarin
2 ev. kanál
méz
2 ev. kanál
tej
2 db
tojássárga

Krém:

1 db
karamellás sűrített tej konzerv
250 g
vaj

Szükségünk lesz még:

csokiöntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóiból sima állagú tésztát gyúrunk, fóliába csomagoljuk, legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kis korongokat szaggatunk ki, majd rásimítjuk a sütőformára.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, olvasztott vajjal megkenjük és 180 fokon 6 percig sütjük.
  4. Miután megsült, kissé kihűtjük és a sütőformát eltávolítjuk. A két végét csokiöntetbe mártjuk, majd miután a csokiöntet megkötött, megtöltjük a krémmel.
  5. A krémhez a vajat a karamellás sűrített tejjel habosra verjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása