TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Karácsonyi diós
Karácsonyi diós
Recept Karácsonyi diós
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   19.12.2018

Karácsonyi diós

A karácsonyi diós linzer varázsa az egyszerűségében rejlik. A finom linzertészta lapból kedvünkre kivágjuk a kis formákat, majd az egyszerű tölteléket rávisszük. Darált dióval, dióbéllel díszítjük, megsütjük, végül pedig bezsebeljük az elismerést. Pár perc alatt csodás finomságot alkotunk, ami az egész családot leveszi a lábáról. Érdemes kipróbálni, érdemes elkészíteni! Szerző: Triniti

35 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Linzer:

250 g
búzafinomliszt
125 g
vaj
80 g
porcukor
2 db
tojássárga
3 ev. kanál
tej
késhegynyi sütőpor

Töltelék:

200 g
darált dió
200 g
porcukor
4 db
tojásfehérje
dióbél díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit sima állagú tésztává dolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, majd legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Kinyújtjuk, korongokat szaggatunk ki belőle. A korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  2. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a diót, óvatosan eldolgozzuk. A tölteléket süteményes tálba töltjük.
  3. A tölteléket rányomjuk a korongokra, darált dióval és dióbéllel díszítjük.
  4. 170 fokon 10-15 percig sütjük.%1
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása