TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Milka csokoládés szelet
Milka csokoládés szelet
Recept Milka csokoládés szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.1.2019

Milka csokoládés szelet

Nincs is annál jobb, mint kedvenc csokoládénkat egy tökéletes süteménybe beépíteni. A Milka csokoládés szelet ráadásul kétféle csokoládét is tartalmaz: világos és tejcsokoládést is, mindezt a tökéletes krémben vegyítve. A sütemény tulajdonképpen 4 egyszerű rétegből áll: két tésztalapból, amire rákenjük a krémeket. A tetejét még darált mogyoróval díszíthetjük, és nem marad más hátra, mint bezsebelni az elismerést. Szerző: Lacusin

60 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta (2 tésztalaphoz):

10 db
tojásfehérje
240 g
kristálycukor
160 g
mogyoró
4 ev. kanál
rétesliszt
1 kv. kanál
sütőpor

Krém:

1 l
tej
3 csomag
vanília ízű pudingpor
10 db
tojássárga
200 g
porcukor
3 ev. kanál
kukoricakeményítő
200 g
vaj
300 ml
habtejszín
200 g
fehér csokoládé (Milka)
200 g
tejcsokoládé (Milka, akár mogyorós is lehet)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a darált mogyorót, végül a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát két részre osztjuk. A tésztaadagokat kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  3. Elkészítjük a krémet. A tojásokat a cukorral, pudingporral és keményítővel alaposan eldolgozzuk. Ezt a keveréket keverjük el a tejjel, majd addig főzzük, amíg sűrű krémet nem kapungk.
  4. A vajat habosra verjük és beledolgozzuk a krémbe, majd a habbá vert habtejszínt is. A krémet két egyenlő részre osztjuk. A csokoládékat külön-külön gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a krémhez – tejeset az egyik adaghoz, a fehér csokoládésat a másik adaghoz.
  5. Elkezdjük a rétegezést: az egyik tésztalapra rákenjük a tejcsokoládés krémet, lefedjük a másik tésztalappal, erre kerül a világos krém. A tetejét darált mogyoróval díszíthetjük. Hűtőszekrénybe tesszük, miután a krém megkötött, felszeleteljük és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása