TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kuglófok Kefires-tönkölylisztes kuglóf
Kefires-tönkölylisztes kuglóf
Recept Kefires-tönkölylisztes kuglóf
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.1.2019

Kefires-tönkölylisztes kuglóf

Pár alapanyag változtatásával a klasszikus recepteket egészségesebbé tehetjük. Egyik ilyen recept a kefires-tönkölylisztes kuglóf. Ízben nekem nagyon ízlik, amihez a sok pompás hozzávaló is nagyban hozzájárul. A tésztájába a klasszikus hozzávalókon kívül virágszirupot, pekándiót és diót is tettem. Juharsziruppal is tökéletes, így nem kell megijedni, ha nincs otthon virágszirup. A kész kuglófot már csak porcukorral kell megszórni, és el is készült. Szerző: Nada I (Rebeka)

20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 ml
kefir
2 db
tojás
150 ml
olaj
3 ev. kanál
virágszirup vagy méz
120 g
nádcukor
400 g
tönköly búzaliszt
1 kv. kanál
szódabikarbóna
1/2 csomag
foszfátmentes sütőpor
2 kv. kanál
reszelt citromhéj
csipet só
1 marék
pekándió és dió
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A nedves hozzávalókat eldolgozzuk.
  2. A száraz hozzávalókat is eldolgozzuk (a diót aprítjuk), majd eldolgozzuk a száraz hozzávalókkal.
  3. A kuglóf sütőformát kivajazzuk, liszttel beszórjuk.
  4. Az aránylag folyós tésztát beleöntjük a formába, 170 fokon 30 percig sütjük.
  5. Miután kissé kihűlt, tányérra tesszük, a tetejét porcukorral megszórjuk.
  6. A kuglóf finom, szaftos. Jó étvágyat!

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása