TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Lágy, szaftos kevert tészta tejfölös krémmel, gyümölccsel
Lágy, szaftos kevert tészta tejfölös krémmel, gyümölccsel
Recept Lágy, szaftos kevert tészta tejfölös krémmel, gyümölccsel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   25.1.2019

Lágy, szaftos kevert tészta tejfölös krémmel, gyümölccsel

Az egyszerű bögrés sütemények igazi főnyeremény a konyhában! A receptet azzal módosítottam, hogy a tésztát két részre szedtem, majd közé finom krémes réteget és jó nagy adag gyümölcsöt is tettem. A végeredmény pompás! Lágy, szaftos kevert tészta, a közepén tejfölös krémmel, gyümölccsel – ribizlivel. Természetesen a gyümölcsöt változtathatjuk. A kész sütemény tetejét már csak porcukorral kell megszórni, és el is készült. Szerző: Mineralka

25 perc
Elkészítés
55 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta (1 bögre = 250 ml):

1 bögre
búzafinomliszt
1 bögre
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
1 bögre
tej
3/4 bögre
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
2 db
tojás
1/2 bögre
olaj

Krém (1 bögre = 250 ml):

3/4 bögre
kristálycukor
350 ml
tejföl
1 csomag
vanília ízű pudingpor
2 db
tojás
1 csomag
vaníliacukor
ribizli vagy más gyümölcs
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a tésztát. A tojást a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat és a tejet, végül a sütőporral elkevert liszteket.
  2. A tészta felét kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük.
  3. Hozzálátunk a krémhez. A tojást, cukrot, vaníliacukrot, tejfölt és pudingport jó alaposan elkeverjük.
  4. A krémet ráöntjük a tésztára, erre tesszük a gyümölcsöt, majd ráöntjük a maradék tésztát.
  5. 170 fokra előmelegített sütőben 45-55 percig sütjük. Miután megsült, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása