TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kávés szelet kétszínű krémmel, csokiöntettel
Kávés szelet kétszínű krémmel, csokiöntettel
Recept Kávés szelet kétszínű krémmel, csokiöntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.2.2019

Kávés szelet kétszínű krémmel, csokiöntettel

Az igazán szaftos édességek kedvelői imádni fogják a kávés szeletet! A finom, kakaós tésztalap felét jó nagy adag finom kávéval locsoljuk meg, így a tészta magába szívja ezt a pompás aromát. A kakaós és kakaós-kávés tésztalapon kívül finom tojássárgás és tojáshabos krém is kerül a süteménybe, így a siker garantált! A tetejére már csak az elengedhetetlen csokiöntet kerül, így lesz teljes a kompozíció. Szerző: Lacusin

25 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojássárga
250 g
kristálycukor
3 ev. kanál
víz
1 bögre
olaj
100 g
rétesliszt
2 ev. kanál
kukoricakeményítő
1 csomag
sütőpor
2 ev. kanál
kakaó
6 db
tojásfehérje
500 ml
főtt kávé

Töltelék:

2 ev. kanál
búzafinomliszt
200 ml
tej
4 db
tojássárga
4 ev. kanál
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
250 g
vaj

Fehér töltelék:

4 db
tojásfehérje
250 g
kristálycukor
1/2 bögre
víz

Csokiöntet:

100 g
csokoládé
1/2 bögre
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a tésztát: a tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a 3 evőkanál vizet, az olajat, a keményítővel és sütőporral elkevert lisztet, végül a kakaót. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleforgatjuk a tésztába.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
  3. Miután a tészta megsült, hosszában ketté vágjuk. Az egyik felét kivesszük a tepsiből, a tepsiben lévő tésztát tűvel kibökdössük és meglocsoljuk a kávéval. Megvárjuk, míg a tészta magába szívja a kávét.
  4. Elkészítjük az első krémet: a finomlisztet 200 ml tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a 4 tojássárgát, a 4 evőkanál cukrot és a vaníliacukrot. Feltesszük főni, majd miután besűrűsödött, levesszük a tűzről. Kissé kihűtjük és beledolgozzuk a puha vajat. Addig keverjük, amíg a vaj teljesen fel nem olvad és el nem keveredik a krémmel.
  5. Elkészítjük a világos krémet. A vizet a cukorral elkeverjük, felforraljuk. Amikor a cukor feloldódott, levesszük a tűzről és kissé kihűtjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a még forró cukros vizet óvatosan adagolva beledolgozzuk a tojáshabba.
  6. A száraz, nem kávés tésztalapra rákenjük a tojássárgás krémet, erre tesszük rá a kávéval átitatott tésztalapot, megkenjük a tojásfehérjés krémmel, a tetejét pedig csokiöntettel díszítjük. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután minden réteg megkötött, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása