TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Finom krémes fánk égetett tésztából
Finom krémes fánk égetett tésztából
Recept Finom krémes fánk égetett tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   19.2.2019

Finom krémes fánk égetett tésztából

Nem kell messzire menni a jó receptekért, mert egy kis konyhában is tökéletes és varázslatos édességeket lehet elkészíteni. Bár kissé időigényes, a család akaratának mindig eleget teszek, és jó szokásomhoz híven elég gyakran készítem el a finom krémes fánkot, aminek az alapja az égetett tészta. Az „égetett” és megsült tésztát pudingos-tojássárgás krémmel töltöm. Ha időm engedi, akkor csokiöntetet vagy vaníliaöntetet is locsolok a tetejére, de enélkül is tökéletes. Szerző: Lenulinka

55 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

150 g
búzafinomliszt
250 ml
víz
5 db
tojás
csipet só
100 g
vaj

Krém:

2 db
tojássárga
250 ml
tej
1 csomag
vaníliapuding
120 g
kristálycukor
220 g
vaj
1 csomag
vaníliacukor
2 ev. kanál
rum
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a tésztát: a vizet felforraljuk, hozzáadjuk a vajat, sót, levesszük a lángról, majd folyamatos szórás mellett beledolgozzuk a lisztet. Alacsony lángra visszatesszük és kb. 5 percig kevergetjük. Amikor a tészta már nem tapad az edény aljához, kihűtjük és egyenként belekeverjük a tojásokat.
  2. A tésztát süteményes tálba töltjük, majd zsiradékkal kikent tepsire megformázzuk a fánkokat. A fánkok ne legyenek túl szorosan egymás mellett, mert sütés közben megnövekszenek.
  3. A fánkokat 230 fokon 10 percig sütjük, majd a sütési hőfokot 180 fokra csökkentjük és további 10-15 percig sütjük. Ezután a fánkokat kihűtjük, félbevágjuk és megtöltjük a krémmel.
  4. Krém: a tejet elkeverjük a tojássárgával, beleszórjuk a pudingport, csomómentesre keverjük és sűrű pudingot főzünk. Levesszük a tűzről és kihűtjük, közben megkeverjük. A puha vajat a cukorral habosra verjük, vaníliacukorral és rummal ízesíthetjük. Ügyeljünk arra, hogy a cukros-rumos vaj és a puding is azonos hőmérsékletű legyen, és csak így lehet összedolgozni őket, ellenkező esetben csomós lehet a krém.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása