TopReceptek.hu Ünnepek Szilveszter és Újév Sajtos rudak
Sajtos rudak
Recept Sajtos rudak
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.2.2019

Sajtos rudak

Jó kis ropogtatnivaló a mindennapokra, zsúrokra, baráti összejövetelekre. Nem kell mást tennünk, mint egyszerűen összeállítjuk a tésztát, a tésztát kinyújtjuk, felvágjuk, felvert tojássárgával megkenjük, sóval és magvakkal megszórjuk, a többit pedig már a sütő végzi. Egyszerű, gyors fogás, amivel kezdő szakácsok is megbirkóznak. Ha időnk engedi, akkor még szószokat, mártogatóst is készíthetünk hozzá.

15 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
100 g
sajt (pl. cheddar)
100 g
vaj
100 g
finomliszt
magvak
tojássárga kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tepsit 200 fokra előmelegítjük. A sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet és a vajat. Jó alaposan eldolgozzuk. A kapott tésztát kb. 0.5 cm vastagra nyújtjuk, majd felszeleteljük. A rudacskák méretét mi határozzuk meg.
  2. A rudakat megkenjük a felvert tojássárgával, sókristállyal és magvakkal megszórjuk.
  3. 12-15 percig sütjük, közben figyeljük, nehogy a rudok odaégjenek!
  4. Ízlés szerint mártogatóst is készíthetünk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása