TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Burgonyás falatkák gombás töltelékkel
Burgonyás falatkák gombás töltelékkel
Recept Burgonyás falatkák gombás töltelékkel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   22.2.2019

Burgonyás falatkák gombás töltelékkel

A burgonyás tésztából készült burgonyás falatkákat gombás töltelékkel töltöttem még, és a végeredmény zseniális lett! Ha éppen maradt otthon egy kis burgonyapüré, akkor a tésztához azt is bátran felhasználhatjuk, nem kell kidobni. A megformázott, előkészített kis falatkákat sütés előtt felvert tojással megkentem, ettől gyönyörű színt kapott sütés közben. Fokhagymás tejföllel tálaltam, de bátran lehet hozzá más mártogatóst is készíteni.

60 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
550 g
búzafinomliszt
250 ml
langyos víz
5 db
burgonya
1 ev. kanál
kristálycukor
csipet só
olaj sütéshez
250 g
gomba
4 db
vöröshagyma (kisebb)
1 db
sárgarépa
1 kv. kanál
élesztőpor
50 g
vaj
tojás kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, eltávolítjuk a héját, majd amikor már kicsit kihűlt, kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Egy nagyobb tálba beleöntjük a langyos vizet, hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot, a sót és elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a reszelt főtt burgonyát és a puha vajat. Eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet. A kész tésztát meleg helyen kb. fél órát pihentetjük.
  3. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A vöröshagymát apróra vágjuk, a gombát vékonyra szeleteljük, a répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A zöldségeket egy kevés olajon megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd kihűtjük.
  4. A tésztát vastagabbra nyújtjuk, az egyik felére tesszük, félbehajtjuk, majd felszeleteljük. A kis falatkákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  5. Felvert tojással megkenjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  6. Tejföllel tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása