TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Túrós angyalok könnye
Túrós angyalok könnye
Recept Túrós angyalok könnye
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   24.2.2019

Túrós angyalok könnye

A múlt hetem kicsit bonyolult volt: születésnapok, névnapok, így abban maradtunk, hogy egy közös ünnepségen köszöntjük fel az ünnepelteket. Persze volt torta, de vállaltam, hogy zseniális desszertet készítek. És így jutott eszembe a túrós angyalok könnye. A sütemény alapja puha tészta és az ellenállhatatlan túrós krém, majd 10 perccel a sütés vége előtt porcukros tojáshabot kenünk a tésztára, ami csodás befejése ennek a tökéletes desszertnek. Szerző: Petra

25 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

400 g
rétesliszt
160 g
margarin
160 g
porcukor
1 kv. kanál
sütőpor
3 db
tojássárga

Túrós töltelék:

0,5 l
tej
750 g
túró
150 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
vanília ízű pudingpor
1,5 dl
olaj
1 db
tojás
3 db
tojássárga

Hab:

6 db
tojásfehérje
6 ev. kanál
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Tészta: a tészta hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük (30x40 cm).
  2. Túrós töltelék: A hozzávalókat eldolgozzuk és rákanalazzuk a tésztára.
  3. A tésztát a töltelékkel 200 fokon 25 percig sütjük.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot és ezzel is jó alaposan eldolgozzuk. A cukros tojáshabot rákanalazzuk a forró süteményre, a hőfokot 130 fokra csökkentjük, 10 percre visszatesszük a sütőbe.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása