TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Póréhagymás-csirkés tészta
Póréhagymás-csirkés tészta
Recept Póréhagymás-csirkés tészta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   26.2.2019

Póréhagymás-csirkés tészta

Ismét egy gyors vacsoraötlet a zöldséges csirkehús kedvelőinek. Nem titok, a csirkehúst póréhagymával dobjuk fel, na meg persze egy kevés fokhagymával, sóval, borssal és szójaszósszal is ízesítjük. Hogy a mártás kellően sűrű legyen, a csirkemell csíkokat nemcsak sózzuk és borsozzuk, hanem kukoricakeményítővel is megszórjuk. A szaftot a húslén kívül a tejszín adja. Nem marad más hátra, mint főtt tésztával elkeverni és jóízűen elfogyasztani. Szerző: Danka

15 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
csirkehús
200 g
kockázott füstült szalonna
olaj
1 db
póréhagyma
4 gerezd
fokhagyma (apróra vágva)
2 kv. kanál
curry fűszerkeverék
300 ml
habtejszín
500 g
könyöktészta
só, őrölt bors
szójaszósz
kukoricakeményítő
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkét csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, megszórjuk a kukoricakeményítővel, ismét elkeverjük.
  2. Egy kevés olajon megpirítjuk a füstölt szalonnát, hozzáadjuk a csirkehúst és megpirítjuk. Meglocsoljuk a szójaszósszal.
  3. Hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát, az apróra vágott fokhagymát, megszórjuk a curry fűszerkeverékkel, ráöntjük a tejszínt, lefedjük és kb. 10 percig főzzük.
  4. Megkóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.
  5. Hozzáadjuk a főtt tésztát, lefedjük, pár percig együtt főzzük, majd tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása