TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás-krémes szelet
Almás-krémes szelet
Recept Almás-krémes szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   27.2.2019

Almás-krémes szelet

Ha valamit lehet szeretni, akkor az biztosan az almás-krémes szelet! A puha tésztának, az édes vaníliapudingos krémnek és a tetején lévő csokiöntetnek kevesen tudnak ellenállni. Hogy fokozzunk az élményen, a tetejét kedvünkre díszíthetjük, akár tejszínhabbal, akár csokoládéval és gyümölccsel. Kiváló kísérője a vaníliafagylalt és a kávé, de természetesen önmagában is élmény fogyasztani! Szerző: Petra

20 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

8 ev. kanál
búzafinomliszt
8 ev. kanál
rétesliszt
8 ev. kanál
porcukor
1 csomag
sütőpor
8 ev. kanál
olaj
8 ev. kanál
tej
3 db
tojás
3 db
alma

Krém:

1 l
tej
3 csomag
vanília ízű pudingpor
5 ev. kanál
cukor

Öntet:

100 g
főzőcsokoládé
200 g
tejföl
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a tésztát: a hozzávalókat az almát leszámolva alaposan eldolgozzuk, majd kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük (38x25 cm).
  2. Az almát felszeleteljük, rátesszük a tésztára, 180 fokon 20 percig sütjük.
  3. A krémhez a tejből, pudingporból és cukorból sűrű pudingot főzünk. A még forró pudingot rákenjük a megsült tésztára és megvárjuk, míg kihűl. Miután kihűlt, rákerül a csokoládés öntet.
  4. A csokiöntethez a csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk és simára keverjük a tejföllel.
  5. A süteményt kedvünkre díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása