TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Könnyű kísértés – édes lasagne KIT-KAT csokival, sütés nélkül
Könnyű kísértés – édes lasagne KIT-KAT csokival, sütés nélkül
Recept Könnyű kísértés – édes lasagne KIT-KAT csokival, sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   18.10.2016

Könnyű kísértés – édes lasagne KIT-KAT csokival, sütés nélkül

Igazi finomság, a család egyik nagy kedvence a könnyű kísértés – édes lasagne KIT-KAT csokival, ráadásul sütés nélkül. Az elkészítése igazán egyszerű, az eredmény pedig pompás. Ideális desszert vendégeknek, gyerekzsúrokhoz. Ez a süti először ajándéknak készült barátnőmnek, aki igazi megszállottja a KIT-KAT csokinak, és gondoltam, meglepem egy kicsit „megkomponált” formában. Az ötlet bevált, azóta pedig havonta egyszer közkívánatra biztos elkészítem.

35 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 csomag
vajas keksz (vagy háztartási keksz)
4 ev. kanál
mogyoróvaj
2 csomag
tejszín ízű habpor
300 ml
tej
2 csomag
KIT-KAT csokoládé
1 csomag
vaníliapuding
400 ml
tej
csokoládéöntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Előkészítünk egy formát, amiben elkészítjük az édes lasagne süteményt, és az alját kirakjuk a vajas keksszel. Használhatunk ízesített (kakaós) háztartási kekszet is, pilóta kekszet… Attól függ, mire van gusztusunk és hogy mi található otthon.
  2. A 4 evőkanál mogyoróvajat kis lángon felmelegítjük. A habport a 300 ml hideg tejben kemény habbá verjük, a vaníliapudingot pedig a 400 ml tejben a csomagoláson található útmutató szerint elkészítjük (ízlés szerint a pudinghoz cukor is adható, én ezt most elhagytam).
  3. A tálban található kekszre rákanalazzuk a mogyorókrém 1/3 -át, és erre kerül az összetördelt KIT-KAT csoki 1/3-a, majd a tejszínhab fele. A tejszínhab tetejére pár kanál pudingot rakunk (éppen hogy csak „megijesztjük” a tejszínhabot). Erre újabb réteg keksz kerül, a maradék mogyoróvaj, a KIT-KAT csokoládé, a vaníliapuding, majd a végén a maradék tejszínhab.
  4. A lasagne tetejét apróra tört KIT-KAT csokoládéval díszítjük, apróra tört keksszel megszórjuk, leöntjük mogyoróvajjal, esetleg csokoládéöntettel, de reszelt csokoládét is szórhatunk a tetejére.
  5. A süteményt egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása