TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Sajttorta Elronthatatlan csokoládés sajttorta
Elronthatatlan csokoládés sajttorta
Recept Elronthatatlan csokoládés sajttorta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.4.2019

Elronthatatlan csokoládés sajttorta

Sok csokoládé, mindez két rétegben, egy pompás kekszes alapon – ezt takarja ez az elronthatatlan csokoládés sajttorta. A sajtos részt az elengedhetetlen mascarpone alkotja. A sajttorta hidegen a legfinomabb, így bizony érdemes előző este elkészíteni, hogy aztán az éjszaka alatt tökéletesen lehűljön. Ha van egy kis konyhai rutinunk, akkor kevesebb mint fél óra alatt elkészül. Szerző: Triniti

20 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Alap:

300 g
háztartási keksz
180 g
vaj

Töltelék:

500 g
mascarpone
250 g
70%-os csokoládé
1 csomag
krémpor + 130 ml tej (ha nincs, 130 ml habtejszín)

Öntet:

130 ml
habtejszín
100 g
csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Előkészítjük a kör alakú sütőformát, az alját sütőpapírral kibéleljük.
  2. A kekszet por állagúra törjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és elkeverjük. A kekszes alapot a sütőforma aljára tesszük, lenyomkodjuk, majd hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A töltelékhez a csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, eldolgozzuk a mascarpone sajttal. A habport a tejjel habbá verjük (vagy a habtejszínt habbá verjük) és ezt is beledolgozzuk.
  4. A tölteléket rátesszük a kekszes alapra, elegyengetjük.
  5. A tetejére rálocsoljuk az öntetet (a habtejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a kockára tört csokoládét, elkeverjük - a meleg habtejszínben a csokoládé keverés közben feloldódik).%1%2
  6. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása