TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Gyümölcstorta mascarpone krémmel
Gyümölcstorta mascarpone krémmel
Recept Gyümölcstorta mascarpone krémmel
TopPetra TopPetra    ·   18.5.2019

Gyümölcstorta mascarpone krémmel

A gyümölcstorta mindenkinél mást jelent, és bizony én is számos módon tudom elkészíteni. Ennél a gyümölcstortánál a gyümölcs a finom mascarpone krémbe kerül, és természetesen díszítéshez. Mivel kezdődik az eperszezon, így epre választottam, de nagyon sok gyümölcs tökéletes erre a feladatra – akár friss, akár konzerv. A torta szerintem hidegen a legfinomabb, és a krémnek kell is az a pár óra, amíg a hűtőben szépen megdermed.

30 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

3 db
tojássárga
100 g
porcukor
50 ml
olaj
50 ml
víz
120 g
rétesliszt
3 db
tojásfehérje

Krém:

250 g
mascarpone
200 ml
habtejszín
ízlés szerint cukor
eper
2 csomag
zselatinpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojássárgát a porcukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat, ezzel is jó alaposan felverjük, majd a vizet, ezt is beledolgozzuk. Ezután kerül bele a rétesliszt, majd utolsó lépésben beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. Sütőpapírral kibélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbával győződünk meg arról, hogy a tészta átsült-e.
  3. A krémhez habtejszínt az ízlés szerinti mennyiségű cukorral habbá verjük, beleforgatjuk a mascarpone sajtot. Ekkor kerül bele az apróra vágott vagy szétnyomkodott eper – ki mit szeret.
  4. A krémet rákenjük a megsült korpusz tetejére, hűtőszekrénybe tesszük, majd mikor lehűlt, kivesszük, a tetejére tesszük az epret és meglocsoljuk a zselatinnal. Az csomagoláson szereplő útmutató szerint jártam el.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása