TopReceptek.hu Lekvárok, befőttek Savanyúságok, sós mártások Utopenec – az ideális sörkorcsolya
Utopenec – az ideális sörkorcsolya
Recept Utopenec – az ideális sörkorcsolya
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.5.2019

Utopenec – az ideális sörkorcsolya

Többször tértem már be szlovák és cseh (vagy csehszlovák) sörözőkbe, ahol nem győztem válogatni a sörhöz kínált finomságok közt. A cipóban tálalt sűrű gulyás/pörkölt, káposztás húsos fogás knédlivel, érlelt sajtok, vagy éppen az utopenec (vízbefúlt szafaládé?) tökéletes kísérője a sörnek. Az ecetnek köszönhető savanykás ízvilág az, ami nekem a legjobban bejött, ezért is vágtam bele az utopenec elkészítésébe. Kevés és könnyen hozzáférhető hozzávalóból igazi csemege! Szerző: Ivan K

20 perc
Elkészítés
Alapanyagok
szafaládé
vöröshagyma
200 ml
ecet
1 l
víz
1 kv. kanál
egész feketebors bors
1 kv. kanál
ételízesítő
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A szafaládé bőrét lehúzzuk, 2 cm vastagságúra felkarikázzuk.
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk.
  3. Az ecetet elkeverjük a vízzel, egy kv. kanál mennyiségű feketeborsot és ételízesítőt keverünk hozzá. Feflorraljuk.
  4. A szafaládét és a hagymát beletöltjük a lezárható fedelű üvegbe, felöntjük az ecetes-fűszeres forró vízzel.
  5. Az üvegeket lefedjük. Miután kihűlt, 1-2 napot pihentetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása