TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Áfonya Áfonyás sütemény Nadi módra
Áfonyás sütemény Nadi módra
Recept Áfonyás sütemény Nadi módra
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   19.5.2019

Áfonyás sütemény Nadi módra

Nemrég készítettem el ezt a pompás áfonyás süteményt, fagyasztott áfonyából. Az áfonyát barátnőmtől kaptam, egy részét még aznap felhasználtam (a friss áfonyával még finomabb a sütemény), a másik felét viszont csak hetekkel később. Ha nincs kéznél áfonya, a sütemény más gyümölccsel is tökéletes. A puha, lágy kelt tészta képezi az alapot, a feltét pedig szinte bármi lehet, amit jónak látunk. Szerző: Nadi

80 perc
Elkészítés
13 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

250 g
búzafinomliszt
1,5 dl
tej
20 g
élesztő
75 g
vaj
1 db
tojás
25 g
porcukor
csipet só
370 g áfonya
olaj a forma kikenéséhez
zsemlemorzsa szóráshoz

Morzsához:

100 g
liszt
100 g
vaj
50 g
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, hozzáadunk egy kevés cukrot, elkeverjük és felfuttatjuk.
  2. Az átszitált liszthez hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a tojást, a cukrot, csipet sót, a felfuttatott élesztőt, sima állagú tésztává gyúrjuk, lefedjük és legalább egy órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztes felületre tesszük, kinyújtjuk, majd kivajazott vagy kiolajozott tepsibe tesszük.
  4. A tésztát megszórjuk a zsemlemorzsával, áfonyával és az elkészített morzsával. 220 fokon kb. 10-13 percig sütjük.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása