TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Sárgabarack Duna hullám sütemény barackkompóttal, lágy pudingos krémmel
Duna hullám sütemény barackkompóttal, lágy pudingos krémmel
Recept Duna hullám sütemény barackkompóttal, lágy pudingos krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.5.2019

Duna hullám sütemény barackkompóttal, lágy pudingos krémmel

A Duna hullám sütemény nagymamám egyik nagy kedvence, és persze mi sem vetettük meg ezt a finomságot. Egyáltalán nem bonyolult, a nevét pedig onnét kapta, hogy a világos és kakaós tészta olyan, mintha hullámot alkotna. A Duna hullám süteményt barackkompóttal és lágy, pudingos krémmel készítettem, a tetejét pedig reszelt csokoládéval díszítettem. Ha nincs kéznél barackkompót vagy befőtt, bármilyen más is tökéletes, pl. meggy. Szerző: Marta

30 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

350 g
margarin
250 g
porcukor
6 db
tojás
400 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
2 - 3 ev. kanál
kakaó

Krém:

1/2 l
kompótlé (barackkompót)
1 csomag
vaníliapuding
5 ev. kanál
porcukor
250 g
vaj
csokoládé – öntetnek vagy reszelve a tetejére
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A margarint a cukorral habosra verjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját pedig egyenként beledolgozzuk a habos vajba. A tojásfehérjéhez egy csipet sót adunk és kemény habbá verjük. Ezután a tojássárgás-vajas keverékhez hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a tojáshabot is.
  2. A tészta felét magas falú, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük.
  3. A tészta másik feléhez hozzáadjuk a kakaót és 3 evőkanál kompótlevet. Elkeverjük, majd ezt a sötét tésztát ráöntjük a világos tésztára.
  4. A barackot felkockázzuk és rászórjuk a tésztára. Ha a nagyobb gyümölcsdarabokat szeretjük, akkor természetesen elég, ha csak félbe vágjuk.
  5. Én 2 üveg, 7 dl-es otthoni kompótot használtam fel, hogy meglegyen a kellő kompótlé mennyiség.
  6. A süteményt 210 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
  7. Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A kompótlébe beleszórjuk a pudingport, csomómentesre keverjük és sűrű pudingot főzünk. A vajat a cukorral habosra verjük. A pudingot kihűtjük és beledolgozzuk a vajat – akkor jó, ha már sima, krémes állagú, a vaj tökéletesen elkeveredett a pudinggal.
  8. A krémet rákenjük a megsült, kihűlt tésztára, a tetejét pedig reszelt csokoládéval vagy olvasztott csokoládéval (esetleg csokiöntettel) díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása