TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Lekvárral töltött túrós táska
Lekvárral töltött túrós táska
Recept Lekvárral töltött túrós táska
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   22.5.2019

Lekvárral töltött túrós táska

Az édes fő fogások kedvelői biztos szeretni fogják a lekvárral töltött túrós táskát! Egy kicsit időigényes, de megéri a fáradozást! A túrós tésztát szép simára kell gyúrni, majd meg kell formázni a négyzeteket, de a töltés már gyerekjáték, és miután megfőtt, úgy fejezzük be, ahogy csak szeretnénk. Én porcukorral és reszelt puszedlivel szórtam meg, a végén pedig olvasztott vajjal meglocsoltam. Tökéletes lett! Szerző: Rebeka

35 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

250 g
túró (magas zsírtaralmú, „zacskós”, nem „kádas”)
250 g
rétesliszt
1 db
tojás
1/2 kv. kanál
25 g
vaj vagy margarin

Töltelékhez:

100 g
sűrű szilvalekvár

Befejezéshez:

100 g
olvasztott vaj
reszelt puszedli
porcukor

Szükségünk lesz még:

tojásfehérje kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A túrós tészta elkészítése egyáltalán nem bonyolult, de egy kicsit időigényes. Megéri a fáradozást!
  2. A túrót, tojást, lisztet, csipet sót és puha vajat/margarint eldolgozzuk, a tésztából cipót formázunk. A tésztát kinyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk. A kis négyzetek közepére kerül a lekvár, majd félbe hajtjuk.
  3. A félbehajtás előtt a tészta szélét megkenjük a felvert tojásfehérjével, így jobban fog tartani.
  4. Az elkészült tésztacsomagokat forrásban lévő vízbe tesszük, tányérra szedjük, majd reszelt puszedlivel és porcukorral meghintjük, olvasztott vajjal meglocsoljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása