TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Puha krumplis lepény fokhagymával és majoránnával
Puha krumplis lepény fokhagymával és majoránnával
Recept Puha krumplis lepény fokhagymával és majoránnával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   23.5.2019

Puha krumplis lepény fokhagymával és majoránnával

Maradt egy kis főtt krumpli, vagy sok a burgonya az éléskamrában? Akkor nosza, itt az ideje kipróbálni a puha krumplis lepényt! A tésztát sóval, jó sok zúzott fokhagymával és majoránnával ízesítettem. A kapott tésztából egy jó nagy bögre segítségével kiszaggattam a korongokat, amit aztán mindkét oldalán készre sütöttem. A pontos időben nem vagyok biztos, ez ránézésre ment, de hozzávetőlegesen oldalankén 2-2 perc

25 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
5 db
nagyobb burgonya
1.5 bögre
liszt (kb., 1 bögre = 250 ml)
1 db
tojás
ízlés szerit fokhagyma (én 1 kisebb fejet használtam, kb. 6-7 gerezd)
1 ev. kanál
majoránna
ízlés szerint só
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát sós vízben, héjával együtt puhára főzzük.
  2. Leszűrjük, és amíg még meleg, a héját eltávolítjuk. A burgonyát összetörjük, hozzáadjuk a sót, a zúzott fokhagymát, a tojást, majoránnát és a lisztet.
  3. Jó alaposan eldolgozzuk, akkor jó, ha a tészta sima. Az állagán tudunk javítani, pl. liszttel vagy tojással.
  4. A tésztát kinyújtjuk, egy nagyobb bögre segítségével korongokat szaggatunk ki belőle, amit serpenyőben, egy kevés olajon megsütünk (mindkét oldalát).

Forrás: Vaření a pečení s láskou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása