TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Csirkemell burgonyás tésztában
Csirkemell burgonyás tésztában
Recept Csirkemell burgonyás tésztában
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   28.5.2019

Csirkemell burgonyás tésztában

Nagyon kiadós vacsorával készültem a családnak, ami után mind a tíz ujjukat megnyalták! A csirkemell burgonyás tésztában remek választás azokra a napokra, mikor szükség van a plussz energiára! A recept lényege, hogy a befűszerezett csirkemellet lisztbe és az előkészített burgonyás tésztába forgatjuk, majd tepsiben megsütjük. A sütés vége előtt még jó adag sajtot is szórtam a szeletekre. Szerző: Lacusin

25 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
csirkemell
4 db
burgonya
4 db
tojás
4 ev. kanál
zsemlemorzsa
2 ev. kanál
búzafinomliszt
100 g
reszelt sajt
só és bors
0,5 dcl
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk és borsozzuk.
  2. A burgonyát meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. A felesleges nedvességet kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, sózzuk és borsozzuk, majd eldolgozzuk.
  3. A hússzeleteket először a lisztbe, majd a burgonyás tésztába forgatjuk.
  4. A hússzeleteket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Olajjal megkenjük, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  5. Mielőtt végleg kivesszük a sütőből, megszórjuk a reszelt sajttal és addig hagyjuk a sütőben, amíg a sajt rá nem olvad.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása