TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Sörön sült sertéstarja
Sörön sült sertéstarja
Recept Sörön sült sertéstarja
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   30.5.2019

Sörön sült sertéstarja

Igazán jól tud esni egy jó nagy szelet, szaftos, puha és fűszeres hús. Ennek számtalan változata létezik, nekem pedig nagy kedvencem a sörön sült sertéstarja. A sertéstarját egyben is süthetjük, de ilyenkor alacsonyabb hőfokon legalább 2-3 órát kell a sütőben sütni. Hogy kicsit felgyorsítsam a folyamatot, a tarját felszeleteltem, fűszereztem, majd vöröshagyma ágyon, sörön készítettem el. A hússzeletekhez tökéletesen passzol a főtt burgonya és a saláta. Szerző: Milka

90 perc
Elkészítés
70 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Hozzávalók:

1 kg
sertéstarja
4 db
vöröshagyma
ízlés szerint só, bors
1 db
húsleves kocka
2 dl
víz
1 doboz
barnasör
olaj

Saláta:

3 db
uborka
1/2 db
kínai kel
1 db
kisebb vöröshagyma
3 ev. kanál
12%-os ecet
5 ev. kanál
olaj
5-6 ev. kanál
tartármártás
fűszerkeverék
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tarját felszeleteljük, sózzuk és borsozzuk, ízlés szerint akár fűszerkeverékkel is megszórhatjuk.
  2. A hússzeleteket legalább 1 órát pihentetjük.
  3. Amíg a hússzeletek pihennek, a vöröshagymát félbe vágjuk és vékonyra szeleteljük, egy tepsi aljára tesszük, olajjal meglocsoljuk. Erre a hagymaágyra tesszük rá szorosan a hússzeleteket. Lefedjük (én egy másik tepsit tettem rá), 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  4. A húsleves kockát elkeverjük a vízzel, a hússzeletek alá öntjük. További 15 percre visszatesszük a sütőbe. Ezután felöntjük a sörrel és további 20 percig sütjük. A fedőt eltávolítjuk, majd még további 20 percre visszatesszük a sütőbe.
  5. Burgonyával és/vagy salátával tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása