TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Túrós-áfonyás szelet édes morzsával
Túrós-áfonyás szelet édes morzsával
Recept Túrós-áfonyás szelet édes morzsával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   6.6.2019

Túrós-áfonyás szelet édes morzsával

Sajnos nem tudtam friss áfonyát hozni, de szerencsére akadt otthon egy nagyobb befőtt. Adta magát a dolog, hogy akkor bizony elkészül a túrós-áfonyás szelet, édes morzsával a tetején. Az áfonya kellemesen fanyar ízvilága tökéletesen kiegészíti a túrós réteg édességét, az édes morzsa pedig még élvezetesebbé teszi a süteményt. Bátran neki lehet állni, a siker garantált! Szerző: Mineralka

35 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

400 g
búzafinomliszt
200 g
margarin
120 g
porcukor
1/2 csomag
sütőpor
2 db
tojássárga
1 ev. kanál
tej
1 ev. kanál
citromlé

Töltelék:

750 g
túró
150 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
2 db
tojás

Gyümölcs:

7 dcl
áfonyabefőtt (leszűrve)

Morzsa:

150 g
rétesliszt
150 g
porcukor
2 ev. kanál
puha vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, tésztává gyúrjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk és zsiradékkal kikent, magas falú tepsibe tesszük.
  2. Tetejére tesszük a túrós tölteléket – ehhez a hozzávalókat egész egyszerűen elkeverjük.
  3. A töltelékre rászórjuk az áfonyát és az édes morzsát.
  4. 180 fokon 40-50 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása