TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Párizsi kiflik Párizsi kifli
Párizsi kifli
Recept Párizsi kifli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.6.2019

Párizsi kifli

Néha megkívánom a párizsi kiflit, mert egyszerűen imádom a lágy krémet és a csokiöntetet, nem is beszélve a finom tésztáról. Ráadásul a kifliket én formázom, így nagyobbakra vagy kisebbekre is készíthetem. A tésztát süteményes zsákba nyomom és már készítem is őket. Amíg a tészta sül, addig elkészítem a krémet. Titka, hogy hűtőszerkénybe kell tenni, hogy jó hideg legyen, majd a csokiöntetbe mártás előtt is hűtőszekrénybe teszem. Szerző: Triniti

45 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

1 db
tojás
100 g
porcukor
100 g
darált dió
1 ev. kanál
búzafinomliszt

Krém:

1 db
tojás
40 g
kristálycukor
10 g
kakaó
80 g
vaj

Öntet:

100 g
csokoládé
1 ev. kanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit kézi robotgéppel egységes masszává dolgozzuk, majd süteményes zsákba töltjük. Ezzel formázzuk meg a kifliket a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  2. A kifliket 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. Mivel minden sütő másképp működik, érdemes leellenőrizni, hogy a tészta megsült-e.
  3. A tojást a cukorral gőzfürdő felett habosra verjük. Hozzáadjuk a kakaót és ezzel is elkeverjük. A masszát kihűtjük, majd hozzáadjuk a habosra vert vajat. A krémet is süteményes zsákba töltjük, 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A lehűlt krémet rávisszük a kiflik tetejére, majd hűtőszekrénybe tesszük. Amikor már kellően lehűlt, a krémes felét belemártjuk az öntetbe (a csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk és elkeverjük az olajjal).
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása