TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Krémes vaníliás-kávés szelet
Krémes vaníliás-kávés szelet
Recept Krémes vaníliás-kávés szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   17.7.2019

Krémes vaníliás-kávés szelet

A megoldás rendkívül egyszerű: puha tészta, édes vaníliapuding és rumos kávéba mártott piskóta kell ehhez a csodás desszerthez. A krémes vaníliás-kávés szelet szerintem mindenkit levesz a lábáról! A hozzávalók magukért beszélnek, így együtt pedig egy csodát alkotnak! A kész süteményt pár órára érdemes hűtőszekrénybe tenni, így a krém is megdermed, az ízek is összeérnek. A tetejére már csak porcukor kel, és már tálalhatjuk is. Szerző: Jaja

45 perc
Elkészítés
12 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

2 ev. kanál
kakaó
2 ev. kanál
méz
2 db
tojás
200 g
kristálycukor
400 g
búzafinomliszt
1 ev. kanál
szódabikarbóna
1-2 ev. kanál
tej

Krém:

750 ml
tej
3 csomag
vanília ízű pudingpor
300 g
vaj
250 g
porcukor
kb. 18 db
babapiskóta
150 ml
kávé
1 ev. kanál
rum
porcukorszóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, közben előkészítjük a tepsit (34 x 24 cm).
  2. A cukrot, mézet, tojást és kakaót gőzfürdő felett jó alaposan eldolgozzuk. Kihűtjük, kis adagokban hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Tészta állagúra dolgozzuk. Ha a tészta sűrűbb, keményebb, akkor kanalanként tejjel lehet az állagán javítani.
  3. A tésztát két részre osztjuk és lisztes felületen tepsi nagyságúra nyújtjuk. A tésztalapokat rátesszük a sütőpapírral kibélelt tepsikre, villával megszurkáljuk és 5-6 percig sütjük. A megsült tésztalapokat kihűtjük.
  4. Elkészítjük a krémet. A pudingport a tejbe szórjuk, csomómentesre keverjük, sűrű pudingot főzünk. A puha vajat a cukorral habosra verjük, majd kisebb adagokban beledolgozzuk a kihűlt pudingot.
  5. Az egyik megsült tésztalapra rávisszük a krém felét. Erre kerül egy réteg piskóta, amit előtte belemártottunk a rum és kávé keverékébe. A piskótára rákanalazzuk a maradék krémet, majd lefedjük a második tésztalappal. Kézzel lenyomkodjuk, hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Miután a krém is megkötött és a sütemény kellően lehűlt, porcukorral díszítjük, de akár csokoládéval is megszórhatjuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása