TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Káposztás-füstölt húsos nokedli
Káposztás-füstölt húsos nokedli
Recept Káposztás-füstölt húsos nokedli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   25.7.2019

Káposztás-füstölt húsos nokedli

Nekem a nokedliről gyerekkorom jut eszembe. Anyukám sokszor készítette, és többnyire tojásosan tálalta, de ugyanúgy szerettük pirított szalonnával, túróval és tejföllel elkeverve. Mindenkinek megvan a maga ízvilága és kedvence, de azért néha nem árt egy kicsit újítani. A káposztás-füstölt húsos nokedli pont ilyen. Mi nagyon szeretjük, az elkészítése is gyors, így a siker garantált!

40 perc
Elkészítés
3 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Nokedli:

3 db
tojás
1/2 l
tej
1 kv. kanál
100 ml
szóda
búzafinomliszt

Szükségünk lesz még:

füstölt hús
vöröshagyma
savanyúkáposzta
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a tejjel, vízzel és sóval elkeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá amíg félkemény tésztát nem kapunk.
  2. A tésztát forró, sós vízbe szaggatjuk és 2-3 percig főzzük.
  3. A vöröshagymát felkockázzuk, majd a kockára vágott füstölt hússal együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a savanyúkáposztát, átforgatjuk.
  4. A leszűrt tésztát átkeverjük a káposztás keverékkel.

Forrás: ღ Vaření a pečení s radostí ღ

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása