TopReceptek.hu Köretek Burgonya Tócsnik Burgonya loksa édesen
Burgonya loksa édesen
Recept Burgonya loksa édesen
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   31.7.2019

Burgonya loksa édesen

Bizony vannak olyan napok, amikor az édeset kívánom. A csoki természetesen remek megoldás, de azért a főételek terén is lehet kreatív ötletekkel előállni. Nekem az egyik ilyen kreacáióm a burgonya loksa édesen, vagyis lekvárral megkenve, darált mákkal és porcukorral megszórva. Persze aki marad a klasszikus sós változatnál, annak sem kell bánkódnia, mert a sós töltelékek választéka is határtalan: házi csirkemájas kence vagy ragu, hagyma, savanyú káposzta, füstölt szalonna… Szerző: Milka

50 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 kg
héjában főtt burgonya
30 dkg
finomliszt
csipet só
lekvár
porcukor
vaj
darált mák
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A főtt burgonyát meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztát henger alakúra formázzuk, felszeleteljük. Minden egyes kis szelet palacsinta nagyságúra formázunk, majd száraz serpenyőben mindkét felét megsütjük.
  3. A megsült loksákat vajjal vagy olajjal megkenjük, és már fogyaszthatjuk is. De akár lekvárral is megkenhetjük, majd mákkal és porcukorral megszórjuk, de tökéletes töltelék a csirkemájas kenő vagy ragu, savanyú káposzta füstölt apróra vágott füstölt hússal és szalonnával…
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása