TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Céklasaláta
Céklasaláta
Recept Céklasaláta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.8.2019

Céklasaláta

Kétféle ember létezik: aki imádja és aki utálja a céklát. Mi az első csoportot képviseljük, és a céklát minden mennyiségben tudjuk fogyasztani. Legyen szó levesről (az a jó kis borscs!), salátáról, savanyúságról, vagy akár céklás süteményről. Legutóbb pedig ezt az isteni, főtt céklából készült céklasalátát készítettem el. A céklát tojással és reszelt sajttal tuningoltam, a fűszerek mellett pedig natúr joghurttal locsoltam meg. Hidegen a legfinomabb! Szerző: Triniti

45 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
cékla
2 db
tojás
80 g
reszelt sajt
3 ev. kanál
natúr joghurt
csipet só, bors, őrölt pirospaprika
1 gerezd
fokhagyma
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A céklagumót meghámozzuk, vízbe tesszük, majd forrástól számított 30-40 percig főzzük – ez függ a nagyságától is.
  2. A tojást keményre főzzük.
  3. A megfőtt céklát felkockázzuk, hozzáadjuk a kockára vágott tojást, a kis lyukú reszelőn lereszelt sajtot, a natúr joghurtot és a zúzott fokhagymát.
  4. Elkeverjük, majd jöhet a fűszerezés: sózzuk, borsozzuk, őrölt pirospaprikával megszórjuk, joghurttal meglocsoljuk, végül az egészet elkeverjük. Hűtőszekrénybe tesszük, legalább fél órára.
  5. Köretnek, salátának, előételnek is tökéletes!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása