TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Finom túrós-mandulás szelet
Finom túrós-mandulás szelet
Recept Finom túrós-mandulás szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.8.2019

Finom túrós-mandulás szelet

A túrós-mandulás szelet nagyszerű édesség, amivel le tudjuk venni a családot és a vendégeket is a lábukról. Az egyetlen hátránya, hogy miután megsült, érdemes egy éjszakát pihentetni. Mivel nagyon finom, nagyon illatos, ez a várakozás bizony nem egyszerű. Ha viszont ki tudtuk várni, akkor a jutalom minden pénzt megér. Szerző: Danka

35 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

175 g
finomliszt
1/2 csomag
sütőpor
50 g
porcukor
1 db
tojás
50 g
puha vaj
csipet só

Túrós töltelék:

500 g
lágy, kádas túró
2 db
tojás
90 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
30 g
keményítő
250 ml
habtejszín

Szükségünk lesz még:

aprított mandula
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit tálba szórjuk, tészta állagúra dolgozzuk, majd tepsi nagyságúra nyújtjuk (32x22 cm). A tésztát beletesszük a kivajazott tepsibe.
  2. A tésztát villával megbökdössük, megszórjuk a túrós töltelékkel, az aprított mandulával, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  3. A túrós töltelékhez a hozzávalókat (a habtejszín kivételével) elkeverjük, majd eldolgozzuk a habbá vert habtejszínnel.
  4. A kész süteményt egy éjaszkán át pihentetjük.
  5. Tálalás előtt a süteményt vaníliacukorral megszórhatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása