TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Epres kevert sütemény
Epres kevert sütemény
Recept Epres kevert sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   13.8.2019

Epres kevert sütemény

Az epres kevert sütemény ügyes kis finomság a mindennapokra. A tészta hozzávalóit jó alaposan eldolgozzuk, majd az egységes, lágy masszát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük. Nekem szerencsém volt, mert akadt otthon nem kevés eper, így ezzel szórtam meg, de természetesen bármilyen más gyümölcs is tökéletes a tetejére. Az elkészült süteményt már csak porcukorral kell megszórni, és el is készült. Szerző: Mineralka

20 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
4 db
tojás
350 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
120 g
szobahőmérsékletű vaj
2,5-3 dcl
tej
400 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor

Szükségünk lesz még:

eper vagy más gyümölcs
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást szétválasztjuk. A porcukrot és vaníliacukrot a tojássárgával habosra verjük, eldolgozzuk a puha vajjal, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet.
  2. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, beleszitáljuk a tojássárgás-vajas-tejes keverékbe, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét.
  3. A sima állagú tésztát kivajazott és liszttel beszórt magas falú tepsibe öntjük. A tésztát elegyengetjük és megszórjuk a kiválasztott gyümölccsel.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Miután megsült, porcukorral meghintjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása