TopReceptek.hu Köretek Burgonya Tócsnik Cukkinis csirketócsni
Cukkinis csirketócsni
Recept Cukkinis csirketócsni
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   15.8.2019

Cukkinis csirketócsni

Be kell vallanom, hogy ez a cukkinis csirketócsni annyira finom, hogy amikor legutóbb készítettem, akkor köret nélkül, majdnem az egészet befaltam. Egyszerűen zseniális! A sok fűszernek köszönhetően igazán ízes, amit a zöldség (cukkini) tökéletesen lágyít. Érdemes rögtön dupla adagot készíteni, mert garantált, hogy a család is lecsap rá. Köretnek tökéletes hozzá a saláta és a burgonyapüré, de én vagyok rá az élő példa, hogy önmagában is tökéletes! Szerző: Danka

35 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
3 db
csirkecomb filé
1 db
közepes vöröshagyma
1 db
cukkini (kb. 250g)
5 db
tojás
1 ev. kanál
majoránna
1 kv. kanál
currypor
1 kv. kanál
őrölt pirospaprika
1 kv. kanál
ételízesítő
1 kv. kanál
Worestershire szósz
2 kv. kanál
szójaszósz
1 kv. kanál
1/2 kv. kanál
őrölt feketebors
4 ev. kanál
keményítő
olaj sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást elkeverjük az ételízesítővel, Worcestershire szósszal és szójaszósszal, hozzáadjuk a curryport és sót, a keményítőt, borsot, majoránnát, őrölt pirospaprikát, majd alaposan elkeverjük.
  2. A csirkehúst apróra vágjuk, hozzáadjuk a páchoz, elkeverjük, fóliával lefedjük és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Másnap a cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük (a héjával együtt), sózzuk, majd a kiengedett levet leöntjük, a cukkinit kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a bepácolt húshoz. A vöröshagymát finomra vágjuk, ezt is hozzáadjuk.
  4. Ismét alaposan elkeverjük, majd forró serpenyőben egy evőkanállal megformázzuk a tócsnikat. Mindkét oldalát megsütjük.
  5. A felesleges zsiradékot leitatjuk. Salátával, burgonyapürével tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása