TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Túrós táskák kelesztés nélkül
Túrós táskák kelesztés nélkül
Recept Túrós táskák kelesztés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.8.2019

Túrós táskák kelesztés nélkül

Ha egy kicsit szeretnénk az idővel spórolni, de szeretjük a kelt tésztás édességeket, akkor bizony érdemes kipróbálni a kelesztés nélkül készült túrós táskákat. A tészta elkészítése végtelenül egyszerű: élesztőt felfuttatjuk, a hozzávalókkal tészta állagúra dolgozzuk. Mivel nem kell keleszteni, így rögtön a nyújtás után felszeleteljük (négyzet alakúra) és megtöltjük a finom túrós töltelékkel. Mivel a család nem szereti a mazsolát, így ezt kihagytam, de ha anyukám érkezik, neki mindig mazsolával csinálom. A táskákat behajtogatjuk, tojással megkenjük, édes morzsával megszórjuk, készre sütjük, majd még amíg forró, kevés rummal meglocsoljuk. Fenséges!

45 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

100 ml
langyos tej
42 g
élesztő
3 ev. kanál
kristálycukor
250 g
puha vaj
2 db
nagyobb tojás
500 g
finomliszt
1 csomag
sütőpor
1/2 kv. kanál
tojás kenéshez

Töltelék:

500 g
lágy túró
1 db
tojássárga
1 csomag
vaníliacukor
ízlés szerint porcukor
2 ev. kanál
rum
mazsola (elhagyható)

Morzsa:

6 ev. kanál
rétesliszt
6 ev. kanál
porcukor
30 g
puha vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kanál cukrot és egy kanál finomlisztet, elkeverjük és felfuttatjuk.
  2. A vajat a maradék cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sóval és sütőporral elkevert lisztet.
  3. Sima állagú tésztává gyúrjuk. A tészta nem ragad, majd miután elkészült, kelesztés nélkül két részre osztjuk.
  4. A tésztaadagokat fél centi vastagra nyújtjuk, négyzet alakúra vágjuk. Azért osztottam két részre, mert szerintem így könnyeb nyújtani.
  5. A töltelékhez a hozzávalókat alaposan elkeverjük, majd minden egyes kis négyzet közepére egy kanál tölteléket teszünk. A sarkakat ráhajtjuk a töltelékre – mindig kettesével, két szemköztit egyszerre – megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a morzsával (hozzávalókat eldolgozzuk), majd 180 fokon 20-25 percig sütjük.
  6. A még forró táskákat rummal meglocsoljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása