TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Kivi Zöld Shrek szelet
Zöld Shrek szelet
Recept Zöld Shrek szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   25.9.2019

Zöld Shrek szelet

Ha a gyerekeket meg szeretnénk lepni, akkor érdemes kipróbálni a zöld Shrek szeletet. A finomság időigényes, de megéri a fáradozást. Pompás rétegek váltják egymást, ami közt a finom, puha, lekvárral töltött piskótatallért is megtaláljuk. A sütihez zselatinport használtam, de ha a zselatinlappal könnyebb dolgozni, azt is lehet választani. Én a csomagoláson szereplő útmutató szerint jártam el, ez határozta meg, az adott folyadékhoz mennyit is használtam. Szerző: Petra

50 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
5 ev. kanál
kristálycukor
4 csepp
citromaroma
2 ev. kanál
napraforgóolaj
5 ev. kanál
finomliszt
2 ev. kanál
kukoricakeményítő
1 kv. kanál
sütőpor
vaj a tepsi kikenéséhez
zsemlemorzsa a tepsi szórásához

Krém I.:

3 csomag
tejszín ízű krémpor
2 csomag
csokoládés piskótatallér
900 ml
gyümölcslé (kivi)

Krém II:

400 ml
habtejszín
1 csomag
zselatinpor (ami elegendő 550 ml folyadékhoz)
ízlés szerint cukor

Öntet:

800 ml
forró kivi ízű gyümölcslé
2 csomag
zselatinpor (ami elegendő 800 ml folyadékhoz)
Recept elkészítése
Nyomtatás

 

  1. Előkészítjük a 35x25 cm-es tepsit, kivajazzuk és zsemlemorzsával beszórjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A tojást a cukorral és a citromaromával habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat, végül a sütőporral és keményítővel elkevert lisztet. Alaposan eldolgozzuk, csomómentesre, majd a tésztát beleöntjük a sütőbe. 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük, kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  3. A gyümölcsléből 150 ml-t félreteszük, a maradékban csomómentesre keverjük a krémport és sűrű krémmé főzzük. Ha nincs kéznél krémpor, akkor pudingpor is használható. A sűrű krémet még forrón ráöntjük a tésztára. Erre tesszük rá a piskótatallérokat.
  4. A félretett 150 ml gyümölcslében elkeverjük a zselatinport és addig melegítjük, amíg fel nem oldódik. Nem forraljuk!. A habtejszínt habbá verjük (ízlés szerint cukrot adhatunk hozzá), majd a kissé kihűlt, előkészített gyümölcsleves zselatint beledolgozzuk a tejszínhabba. Rákanalazzuk a piskótatallérokra, majd legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Az öntethez a zselatinport a gyümölcslébe szórjuk, elkeverjük majd addig melegítjük, amíg a zselatin fel nem olvad. Ezzel locsoljuk meg a sütemény tetejét és újabb két órára hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Felszeleteljük és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása