TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Tonhalas tésztasaláta
Tonhalas tésztasaláta
Recept Tonhalas tésztasaláta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   30.9.2019

Tonhalas tésztasaláta

A tésztasaláta remek választás a mindennapokra. Nemcsak finom, hanem nagyon változatos, és ráadásul színes is, ami még ellenállhatatlanabbá teszi a kész fogást. A salátába az uborkán kívül színes paradicsomot és színes paprikát is tettem, hogy még szebb legyen. Az öntet egész egyszerűen tejföl, fűszernek pedig most sót és borsot választottam. Tényleg nagyon egyszerű, a legtöbb időt pedig a választott zöldségek megtisztítása és felszeletelése veszi el. Szerző: Mineralka

35 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
400 g
tészta (csavart tészta, farfalle...)
1 db
kisebb salátauborka
8 db
paradicsom
3-4 db
paprika
400 g
tejföl
185 g
tonhal saját levében
só, bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kevés olajjal meglcsololjuk, tálba tesszük és kihűtjük.
  2. A zöldségeket megmossuk, felszeleteljük, a tonhalkonzervet felnyitjuk, a levét leöntjük. A zöldségeket és a tonhalat rátesszük a zöldségre. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk
  3. Ráöntjük a tejfölt, elkeverjük, ízlés szerint még fűszerezzük.
  4. Hűtőszekrénybe tesszük. Miután az ízek összeértek, tálaljuk. Egy szelet friss, ropogós kenyeret adhatunk hozzá.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása