TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Reszelt sütemény Morzsaszelet túrós-tejfölös-pudingos krémmel
Morzsaszelet túrós-tejfölös-pudingos krémmel
Recept Morzsaszelet túrós-tejfölös-pudingos krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   2.10.2019

Morzsaszelet túrós-tejfölös-pudingos krémmel

A családban nagy népszerűségnek örvend a morzsaszelet túrós-tejfölös-pudingos krémmel. Lényege, hogy a tészta hozzávalóit morzsává dolgozzuk, két részre szedjük, és a két „morzsaréteg” közé kerül a finom krém. Az egyik gyorsabb és egyszerűbb változata a reszelt süteményeknek, itt ugyanis a tésztát nem kell lehűteni. Mi nagyon szeretjük, a tészta és a krém is nagyon gyorsan elkészül, a végeredmény pedig magáért beszél. Szerző: Lacusin

35 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

200 g
Margarin
150 g
porcukor
300 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
3 ev. kanál
kakaó
1/2 kv. kanál
fahéj

Túrós töltelék:

500 g
kádas túró
150 ml
tejföl
1 csomag
vanília ízű pudingpor
100 g
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit tálba esszük, kézzel eldolgozzuk – megkapjuk a morzsát. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  2. A túrót elkeverjük a tejföllel, vaníliapudinggal és porcukorral. Ráöntjük a tepsiben lévő morzsára, majd rászórjuk a maradék morzsát.
  3. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 30 percig sütjük.
  4. Miután megsült, porcukorral megszórhatjuk, felszeleteljük és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása