TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Mákos és diós kalács, bejgli Túrós kalács
Túrós kalács
Recept Túrós kalács
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.10.2019

Túrós kalács

Ha kalácsról van szó, akkor olyan vagyok, mint „Gombóc Artúr”: minden mennyiségben, formában, ízben jöhet, a nap bármely pontján. Egyik kedvencem a nagyon egyszerű túrós kalács, aminek a tésztájába bizony túrós és rumba áztatott mazsola is kerül. A kész tésztát már csak kalács alakúra kell formázni, de ha ezt nem szeretnénk, akkor az életünket meg tudja könnyíteni egy kalács alakú sütőforma. Szerző: Jaja

35 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
150 g
vaj
150 g
porcukor
2 db
tojás
1 csomag
vaníliacukor
250 g
lágy túró
500 g
finomliszt
2 csomag
sütőpor
80 g
mazsola
3 ev. kanál
rum
4 ev. kanál
magas zsírtartalmú tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajat a porcukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a tojást (egymás után, minden tojás után alaposan eldolgozzuk), a vaníliacukrot, a túrót és a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Ezután beleszórjuk a rumba áztatottmazsolát. Nekem még 4 evőkanál tejjel kellett a tésztát hígítanom, így érdemes saját intuíció szerint eljárni.
  3. A tésztát két részre osztjuk, henger alakúra formázzuk, majd a két hengert „összefonjuk” és megkapjuk a kalácsot.
  4. 160 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása